Szombathely
Kőszegi utca 27-31.
 2- es üzlet

Telefon +36 20 559 2009

Nyitva tartás:
 Hétfő-Péntek: 9.00-17.00
 Szombat:       9.00-12.00

E-mail: info@aquahargita.hu
 www.aquahargita.hu
  


     
    
                                                            AZ AKVÁRIUM
 
Az akvárium a sokszínű, nagyszerű víz alatti világ egy része. A természet ezen egzotikus darabja minden lakás dekoratív, újra és újra lenyűgözően szembetűnő részlete. Az akvárium gondozása aktív, pihentető és érdekes szabadidő eltöltést kínál. Néhány alapszabály betartása esetén az akvárium berendezése és gondozása egyszerűbb, mint azt először gondolnánk. A víz alatti világ szépsége mindenkit magával ragad. Sok lehetőség adódik egy akvárium berendezéséhez. A fantáziának semmi sem szab határt.

Mibe kerül ma egy akvárium?

Az akvárium beszerzése és gondozása kevesebbe kerül, mint egy kiskutya vétele és tartása - nem is beszélve, hogy halakat ritkábban kell levinni pisilni, s kevésbé veszélyes a harapásuk a postás számára. Azt ajánljuk, hogy lehetőleg egy nagy akváriumot vásárolj, mivel ebben a gondozás kevésbé költséges és időigényes.

Milyen halat vegyünk?

Az Akváriumban egyszerűen tartható díszhalak egy része a természetben csoportosan él. Ezért azokat az akváriumban se párban kellene tartani. A legtöbb akváriumi halból legalább 6-8 példányból álló csoportok ajánlottak. A legkedveltebb akváriumhalak a következők:  neonhal, fekete tetra, paradicsomhal, ferdén úszó lazac, gyöngygurámi, kék antennás harcsa, stendhal-hal, kék gurám, sziámi harcoshal, kékpajzsos páncélos harcsa, szivárványos guppi, kolibrihal, szumátrai  díszmárna, lángvörös pontylazac, vitorláshal, leopárd páncélosharcsa, vörös neonhal, mexikói kardfarkú hal, vörösszemű pontylazac, molly, zebra dánió.
Akváriumi halait ne csak a külalak szerint vásárolj, hanem vedd figyelembe a viselkedést, a várható kifejlett nagyságot és a különleges gondozási igényeket. Mindig előnyös olyan halakat kombinálni, melyek eltérő vízrétegekben tartózkodnak, pl. guppikat, gurámikat, neonhalakat és páncélos harcsákat vagy plattikat, márnákat, tarka törpe gurámit és páncélos harcsákat. Ezekhez mind esetben algaevõ halakat kell telepíteni. A legtöbb díszhal 25°C-os vízhőmérsékleten és semleges pH-értéknél (6,5-7,5) érzi jól magát.

Mire kell figyelni a telepítés során?

Miután berendeztük az akváriumot és előkészítettük a vizet a megfelelő vízkezelő folyadékkal jöhet a telepités.
Eközben figyelmesen és óvatosan járj el, mivel az áthelyezés a hal számára hirtelen klíma-változást jelent. Ezért, ha a halak zacskóban való szállítása fél óránál több időt vesz igénybe, akkor minden esetben ajánljuk,hogy a halakat zacskóval együtt helyezze be az akváriumba
A halszállító zacskót nyílással felfelé helyezze az elsötétített akváriumba, a sötétben a halak nyugodtabbak. Fél óra elteltével vágjuk ki a zacskót és engedjük be a halakat az akváriumba

Etetés, gondozás
Az etetés valószínűleg a legkellemesebb és legszebb feladat egy akvárium gondozása során. Halaknak jó közérzete és ellenálló képessége döntően a kiegyensúlyozott, fajnak megfelelő etetéstől és vitaminellátástól függ. Akváriumi halak megfelelő etetésének legjobb alapja a nagy tápértékű, márkás táplálék.Ezen táplálékok garantálják halaink egészséges fejlődését ,hosszú élettartamukat és csillogó színeiket valamint nem utolsósorban a helyesen megválasztott jó minőségű táplálék a vizet sem szennyezi így tovább tiszta marad.

Akvárium típusok:

Trópusi társas akvárium:Aranyhalas akvárium:Holland típusú akváriumok ahol főleg a növények dominálnak:


Sügeres akvárium: